Frank Borst "bedankt" gemeente Leiden voor kunstbeleid

De Leidse kunstenaar Frank Borst exposeert zijn werk in Galerie Zône onder de titel ‘Babylonische spraakverwarring’ en vraagt hiermee de aandacht voor het “geweldige” kunstbeleid van de gemeente Leiden. Borst, die overigens nog steeds op zoek is naar een atelier, zegt hierover in zijn cynisch manifest: “Het kunstbeleid van Leiden is fantastisch, verre van amateuristisch en heeft niks met geld van doen. Het is een waar wonder. Plaatselijke kunstenaars krijgen alle ruimte en mogen gelijk Gaudi bijvoorbeeld het stadhuis bewerken. De Garenmarkt, vrijhaven voor kunst waar kunstenaars niet zwartgemaakt werden, daar mocht iedereen blijven. Men dacht er niet aan om die mooie plek te verkopen al was het heel veel geld waard, de gemeente weet kunst op waarde te schatten en behandelt creatieve geesten als koningen en koninginnen. Precies zoals Rembrandt gewaardeerd werd door zijn opdrachtgevers, zo zet men de traditie voort. Ook de Haagweg en de Kaasmarktschool, wethouders denken er niet aan om die plekken in hun voortbestaan te hinderen”. Borst heeft een aantal schilderijen gemaakt als eerbetoon en blijk van dank aan de gemeente. De beelden spreken voor zich.

De expositie wordt geopend op zondag 3 augustus van 14.00 tot 16.00uur. Galerie Zône is te vinden in de Nieuwstraat in Leiden. Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×