Jaap Schouten pakt zilver bij WK roeien

Tijdens het wereldkampioenschap roeien in het Oostenrijkse Linz dat vorige week gehouden werd, is Jaap Schouten als tweede geëindigd. De Leidse rechtenstudent, die lid is van Koninklijke Studenten Roei Vereniging Njord, zag het goud aan zijn neus voorbij gaan, omdat de Nieuw-Zeelandse titelverdediger Duncan Grant hem ook nu te vlug af was. Voor Schouten die deelnam in een Lichte Mannen Skiff verliep het WK voorspoedig. Hij wist alle wedstrijden tot een goed einde te brengen. Helaas verliep de finale, die afgelopen zondag plaatsvond, wat minder gesmeerd.

Na een valse start, die niet te wijten was aan Schouten, kon de Leidse student maar moeilijk zijn ritme hervinden. Toen hij dat eenmaal hervonden had, wist hij zijn tegenstanders in te halen, op Duncan Grant na. De Nieuw-Zeelandse roeier was net een fractie sneller. Zowel Njord als Minerva, zullen Schouten de komende maanden uitgebreid huldigen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×