Jongerenloket beschikbaar voor hele regio

Het Jongerenloket is niet langer alleen bedoeld voor jongeren uit Leiden en omgeving. Ook de jongeren uit de rest van de regio Holland Rijnland kunnen er voortaan terecht. Op 10 juli hebben de onderwijswethouders uit alle gemeenten binnen Holland Rijnland en het CWI Lisse en Leiden, het ROC Leiden en het ROCID College hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Het Jongerenloket biedt individuele begeleiding en advies aan jongeren van 16 tot 23 jaar op het gebied van onderwijs en werk. Het richt zich vooral op het halen van een startkwalificatie. Dat is het minimale onderwijsniveau dat nodig is om kans te maken op duurzaam werk, een havo of vwo-diploma of een mbo-diploma vanaf niveau 2.

Om de jongerenstroom beter te reguleren en het loket beter bereikbaar te maken, is er naast de Leidse vestiging ook in Lisse een loket bijgekomen. Beide loketten zijn gevestigd in het CWI. Het Leidse CWI is te vinden aan Oosterkerkstraat 1 en dat van Lisse aan Hobahostraat 92. Op werkdagen is er tussen 09.00 en 12.00 uur een inloopspreekuur. Op www.jongerenloket.net staat meer informatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×