Trek de Leidse natuur in

Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich beslist niet te vervelen. Er zijn in Leiden allerlei mogelijkheden om kennis te maken met de natuur en er lekker op uit te trekken. Zo is in het Koetshuis van de Leidse Hout de tentoonstelling ‘Welk dier was hier’ te bezichtigen. Er worden allerlei vleugels, schedels en opgezette dieren getoond en aan de hand van spelletjes kunnen bezoekers leren welke dieren welke sporen achterlaten. Wie zin heeft, kan daarna ook in de Leidse Hout opzoek gaan naar sporen. Het Koetshuis is elke zondag geopend van 14.00 tot 16.00 uur en elke woensdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op andere dagen is het huis open, als de vlag uithangt.

Ook in bezoekerscentrum Het Reigersbos van polderpark Cronesteyn is in de zomermaanden een tentoonstelling te zien over Molens en waterleven. Bezoekers ontvangen een informatiekrant over de watervogels die in het park leven. Wie belangstelling heeft in het onderwaterleven, kan in het bezoekerscentrum een rugzakje ‘slootje vissen’ lenen. Ook is in het park een mooie route uitgezet. Het Reigersbos is elke zondag geopend van 13.30 tot 16.30 uur en op werkdagen als het hek open is. Tenslotte is er ook in de Merenwijk het nodige te beleven. In de kinderboerderij zijn allerlei jonge dieren te bewonderen en er zijn speur- en wandeltochten te maken door het nabijgelegen Merenwijkpark. Informatie daarover is bij de kinderboerderij verkrijgbaar. Deze is dagelijks geopend tussen 08.00 en 16.30 uur.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×