Ontdek Leids studentenleven tijdens EL CID-week

Op maandag 11 augustus is het weer zover. Dan start de EL CID-week, die tot vrijdag 15 augustus zal duren.Tijdens de EL CID-week kunnen de 2.000 eerstejaars-studenten van de universiteit en Hogeschool, kennismaken met het studentenleven van de stad, die de komende jaren hun thuis zal zijn.Op maandag worden ze in de Hooglandse Kerk welkomgeheten door burgemeester Lenferink en de Rector magnificus. Daarna kunnen ze tijdens een stadswandeling het stadhuis bestijgen met behulp van een 60 meter hoge skycage. Deze eerste dag wordt afgesloten met een culturele avond. De deelnemers daar aan, kunnen kennismaken met het Leidse cultuuraanbod. Een nieuwe activiteit van de EL CID-week is de Studentenbeurs. Studenten kunnen tijdens dit onderdeel door middel van drie workshoprondes hun horizon verbreden. Hierbij wordt aandacht besteed aan zaken als mind-mapping, omgaan met functiebeperkingen tijdens de studie en studeren in het buitenland.

De introductieweek kent verder nog het Leids Eerstejaars Festival in de Leidse Hout, met optredens van Leaf!, Brainpower en de Leidse studentenbands Karma’s Kitchen, Trenchcoat en Kangaroo Dynasty. De week wordt afgesloten met een slotfeest in danssalon InCasa. Dit wordt opgeluisterd door onder andere The Opposites en dj Lucien Foort.In de hoop dat de deelnemers een niet al te grote kater aan de EL CID-week overhouden, is er in samenwerking met Parnassia, de PKvV, de universiteit en de gemeente een alcoholbeleid ontwikkeld.Op www.elcidweek.nl is meer informatie te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×