Werkatelier werpt vruchten af

Het Werkatelier van de gemeente lijkt vruchten af te werpen. Het aantal inwoners met een bijstandsuitkering is in de eerste helft van dit jaar namelijk gestaag gedaald. Ten opzichte van 2007 maken er structureel 200 mensen minder gebruik van de uitkering dan in dezelfde periode vorig jaar. De gemeente neemt aan dat deze daling grotendeels te danken is aan het Werkatelier, omdat er in Leiderdorp dat ook aan het atelier deelneemt, een zelfde beweging zichtbaar is.

Wethouder Jan-Jaap de Haan van Werk en Inkomen zegt: “Ik ben blij te zien dat we nu al kunnen zien dat het Werkatelier werkt. Wat mij betreft is dat een goede reden om deze voorziening zo snel mogelijk uit te breiden”.Het Werkatelier dat op 1 januari de deuren opende, is een initiatief van de gemeenten Leiden en Leiderdorp en het Centrum voor Werk en Inkomen. In het atelier worden mensen met een bijstandsuitkering gedurende zes weken begeleid, om hun kansen op werk te vergroten en de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Ze kunnen bijvoorbeeld werkritme en -ervaring opdoen, een sollicitatietraining krijgen of een computercursus volgen. Daarnaast gaan zij samen met hun begeleiders opzoek naar een passende baan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×