STOOM stapt naar rechter in verband met RGL

Het bestuur van de Stichting Openbaar vervoer Op Maat (Stoom), heeft besloten naar de rechter te stappen. De stichting had eerder een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van Zuid Holland om doorzettingsmacht in te zetten, wanneer Leiden niet mee zou werken aan de aanleg van de RijnGouwelijn door de binnenstad. Dat bezwaarschrift werd door de Provincie niet ontvankelijk verklaard, omdat het geen besluit in juridische zin zou zijn. Stoom neemt hier geen genoegen mee en stelt een beroepsprocedure in bij de rechter.

De stichting is van mening dat het instemmen en dreigen met het aanwenden van doorzettingsmacht, waardoor de gemeente Leiden gedwongen het RGL tracé door de binnenstad zou moeten aanleggen, een besluit is met rechtsgevolg, dat nu zonder de verplichte motivering dreigt te worden genomen. Bovendien druist Het besluit in tegen het rechtsgevoel van de overgrote meerderheid van de Leidse bevolking, dat tegen de aanleg van de RGL door de binnenstad stemde.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×