Orgelconcert Jan Raas in Hartebrugkerk

De vermaarde organist Jan Raas verzorgt volgende week zondag een orgelconcert in de Hartebrugkerk. Raas behaalde aan het Muzieklyceum te Amsterdam cum laude het conservatoriumdiploma solospel orgel, met aantekening voor improvisatie. Verder won hij onder meer de Eugène Calkoen-prijs, de Prijs van Uitnemendheid, en de koraalprijs en de concertprijs op het Nationaal Improvisatieconcours te Bolsward. Ook won hij drie keer op rij het Internationaal Orgelconcours Haarlem.

Daarnaast geeft Raas die sinds 1972 organist van de Mozes & Aäronkerk te Amsterdam is, concerten en meestercursussen in binnen- en buitenland.Tijdens het concert dat hij in Leiden geeft, speelt hij composities van onder andere Franck, Strategier en Langlais.Het concert begint om 16.00 uur en de toegang bedraagt 6 euro. Op www.stichtingorgelstadleiden.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×