Vragen VVD over generaal pardon

De VVD heeft het college in juni een aantal schriftelijke vragen gesteld over de invloed van het generaal pardon op Leiden. Naar aanleiding van de antwoorden die het college hierop gaf, heeft de partij een aantal aanvullende vragen. Het college heeft aangegeven dat er zo’n 250 personen al dan niet in aanmerking kwamen voor een verblijfsvergunning op grond van het generaal pardon. De VVD vraagt zich af hoe dat mogelijk is, aangezien er de afgelopen jaren gesproken is over een generaal pardon voor slechts 60 Leidse dossiers. Verder geeft het college aan dat er geen mensen afgewezen zijn voor de burgemeestersverklaring, maar dat enkele mensen zich niet meer meldden toen zij bewijsstukken moesten inleveren. De VVD wil weten hoeveel mensen zich niet meer gemeld hebben.

In totaal krijgen 208 mensen een verblijfsvergunning. Burgemeester en wethouders verwachten een taakstelling voor huisvesting van 175 personen. De partij wil weten wat dat betekent voor de overige 33 personen. Van de mensen met een verblijfsvergunning zijn er volgens het college 20 aan het werk. 84 personen krijgen een uitkering en drie mensen studeren. De partij is benieuwd wat de overige 101 personen doen en hoeveel kinderen er in die groep zitten. De partij vindt dat alle mensen met een verblijfsvergunning zo snel mogelijk een inburgeringstraject moeten volgen en vraagt of het college die mening deelt. De afgelopen twee jaar zijn er pas 74 trajecten gestart en de partij vraagt zich af waarom. Ook wil de VVD weten waarom mensen die werken de cursus niet zouden volgen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×