Leefbaar Leiden bezorgd over toekomst Leidsch Dagblad

Leefbaar Leiden is bezorgd over de toekomst van het Leidsch Dagblad en verzoekt het college actie te ondernemen. De krant die al sinds 1860 bestaat, wordt uitgegeven door HDC Media, dat weer deel uitmaakt van de Telegraaf. Het Telegraaf-concern gaf onlangs te kennen dat er zo’n 525 banen op de tocht staan en dat er gedwongen ontslagen zullen vallen. LL vreest nu voor het voortbestaan van het Leidsch Dagblad, dat volgens de partij historische waarde voor Leiden heeft.

Daan Sloos stelt het college de volgende vragen met betrekking tot het voortbestaan van de krant. Allereerst wil hij weten of het college ook vindt dat een kwaliteitskrant belangrijk is voor de berichtgeving over de stad en omgeving. Als burgemeester en wethouders het daarmee eens zijn, hoopt hij dat zij bereid zijn de Telegraaf op de hoogte te stellen van het belang van het Leidsch Dagblad voor Leiden, ook in verband met de historische waarde. Verder vraagt Sloos of het college het er mee eens is, dat het ook enige verantwoording heeft over de krant, en dat dit niet afgewenteld moet worden op de Telegraaf. Tenslotte vraagt Sloos of de burgemeester, die voorzitter van Holland Rijnland is, bereid is over de toekomst van het LD te spreken met het Dagelijks Bestuur van de regio en ook vanuit die functie contact met de Telegraaf op te nemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×