SP wil duidelijkheid over provinciale fusieplannen

De SP Statenfractie Zuid-Holland is bezorgd over de fusieplannen van de provincie en wil hierover meer duidelijkheid. De partij heeft begrepen dat de provincie er op een aantal fronten waaronder jeugdzorg en integratie, bij diverse organisaties op aandringt te fuseren. Dit vernam de partij overigens van medewerkers van die organisaties en niet van de provincie zelf.Raadslid Eva de Bakker zegt zelfs begrepen te hebben, dat de betrokken organisaties deze fusies helemaal niet zien zitten.

Momenteel is er in de provincie een discussie gaande over de taken ervan. De Bakker zegt: “Tijdens de verschillende debatten over dit onderwerp is door het provinciebestuur niet aangegeven dat men aanstuurde op fusies tussen verschillendeorganisaties. Het is niet goed als de volksvertegenwoordiging dit via verontruste medewerkers moet vernemen.”De SP wil nu graag weten waarom de organisaties, en Provinciale Staten niet eerder op de hoogte gesteld zijn van de fusieplannen. Veel van de organisaties die van de provincie moeten fuseren, zijn al ontstaan uit fusies. De Bakker meent dat ze niet op nog meer fusies zitten te wachten. “Bovendien is het geen uitgemaakte zaak dat fusies een meerwaarde opleveren aan de maatschappij en de werknemers.”Verder is de partij benieuwd of de provincie of de organisaties zelf moeten opdraaien voor de eventuele kosten die de fusies met zich meebrengen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×