Op de fiets langs Zuidhollandse landgoederen

In het najaar is het vaak nog prima weer voor een lange fietstocht. De provincie heeft drie fietsroutes ontwikkeld die langs de Zuidhollandse landgoederen voeren. Veel van deze landgoederen zijn bovendien te bezoeken. De “Haagse Landgoederenroute” voert langs de Ridderzaal, Paleis Huis ten Bosch en enkele landgoederen met bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Er kan onderweg gewandeld worden door Koninklijk Landgoed De Horsten. Deze route is 52 kilometer en kan ingekort worden tot 45.

De route “Kastelen en Landgoederen in de Bollenstreek” brengt de fietser onder meer langs de Keukenhof en het huis van Jan steen. Ook gaat deze 45 km lange tocht door duinen, langs vaarten en historische monumenten. De derde fietsroute “Landgoederen op de Zuid-Hollandse Eilanden” is iets verder van huis. Wie voor deze 47 km lange tocht kiest, fietst langs vestingstad Brielle, Oostvoorne, Rockanje, en Hellevoetsluis met zijn historische haven. Ook voert deze route door een mooi duingebied met landgoederen en buitenplaatsen.

De routebeschrijvingen zijn gratis verkrijgbaar bij de VVV. Ook kunnen ze gedownload worden van www.levehetlandgoed.nl. De beschrijvingen bevatten ook informatie over bezienswaardigheden, fietsenmakers en horeca in de buurt. Wie geïnteresseerd is in de tuinen van de landgoederen, kan bij de VVV de folder “Tuinen en landgoederen, Noord- en Zuid-Holland” kopen. Deze folder bevat informatie over 68 landgoederen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×