Gratis juridisch spreekuur voor Leidenaars

Advocaat mr. Ronald Pot organiseert sinds juni gratis juridische spreekuren voor Leidenaars. Mr. Pot is werkzaam bij het Amsterdamse Muller, Pot & Kaouass advocaten. Dit is een sociaal kantoor dat zich mede richt op mensen uit de lagere inkomensgroepen die worden bijgestaan op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Pot richt zich op sociale verzekeringen en voorzieningen en strafrecht. Dat houdt in dat hij mensen kan adviseren over kwesties met betrekking tot bijstandsuitkeringen, WW, ZW en WAO/ WIA-uitkeringen en strafzaken. Dit advies is gratis. Als de advocaat een zaak aanneemt en er mee aan de slag gaat, zal dit indien mogelijk gebeuren op basis van toevoeging. Dat betekent dat de advocaatkosten worden vergoed door de overheid, met aftrek van een eigen bijdrage die afhankelijk is van het inkomen en vermogen.

De spreekuren zijn dus gratis en een afspraak maken is niet nodig. De advocaat is iedere eerste dinsdag van de maand te vinden in buurtcentrum Morschwijck aan Topaaslaan 19. Iedere tweede dinsdag is hij in ’t Spoortje aan Bernhardkade 40. Elke derde dinsdag houdt hij spreekuur in Buurtcentrum Vogelvlucht aan Boshuizerlaan 5. Alle spreekuren duren een uur en beginnen om 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.mpkadvocaten.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×