Boete en brommen voor scooteraars

De politie heeft afgelopen nacht het rijbewijs ingenomen van een 22-jarige Leidenaar. De man reed rond 03.40 uur met zijn scooter door de Nieuwstraat. Omdat zowel hij als een achterop zittende man geen helm droegen, werd hij aangehouden. Daarbij werd drankgebruik vastgesteld. De uitslag van zijn ademanalyse was 550 ug/l. Boven het limiet van 90 ug/. voor een beginnend bestuurder en ook boven de invorderingsgrond van 350 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen hem op voor het rijden onder invloed.

De man die achterop zat bleek nog een straf van 15 dagen te moeten ondergaan die hem bij eerdere veroordeling was opgelegd. Hij werd aangehouden en vastgezet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×