Weer laptops gestolen uit studentenkamers

Uit twee studentenkamers van een pand aan de Doelengracht zijn gisteren tussen 09.45 en 11.25 uur twee laptops gestolen. Vermoedelijk wist de dief het pand binnen te gaan via het dakterras. Daarna kon de dader door een niet goed afgesloten schuifraam zo naar binnen stappen. Uit cijfers van de politie blijkt dat studenten in Leiden een verhoogd risico lopen op een inbraak. Cijfers van vorig jaar laten zelfs zien dat de helft van alle woninginbraken in het centrum plaatsvond in studentenwoningen.

Tijdens de inbraken worden er over het algemeen waardevolle spullen zoals een laptop, telefoon, fotocamera en geld weggenomen. In 2007 werden er 26 laptops uit studentenwoningen gestolen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×