Alles over Dahlia's in de Hortus

Omdat de Nederlandse Dahlia Vereniging 90 jaar bestaat en omdat 200 jaar geledenin de studietuin van de Universiteit Leiden voor het eerst in Nederland een bloeiende Dahlia te zien was, is het volgend weekend groot feest in de Hortus botanicus. Van vrijdag 5 tot en met zzondag 7 september, is er een tentoonstelling te bewonderen, genaamd Viva Dahlia! Kleurige Schatten van Mexico. Tijdens deze tentoonstelling zijn vrijwel alle dahlia-soorten vertegenwoordigd. Zo zijn er Felrode pompondahlia’s, gele spinkoppen, roze-witte halskraagdahlia’s en oranje cactusdahlia’s.

Zij zijn ingestuurd door allerlei dahlia-verenigingen, kwekers en liefhebbers en nemen ruim 180 m² van de Hortus in beslag.Verder worden er diverse dahlia-wedstrijden georganiseerd en worden er keuringen gehouden.Op zaterdag- en zondagmiddag luisteren dansers en vertellers van stichting Colores de Mexico het feest op. Rond de Oranjerie vertellen zij over planten en bloemen en laten zij dansen zien.Op www.hortusleiden.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×