Jeugddetentie, werkstraf en huisarrest voor Leidse jongen

Tegen een 18-jarige Leidse jongen heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag 16 dagen onvoorwaardelijke jeugddetentie, twee weken voorwaardelijke jeugddetentie, een werkstraf van 60 uur en huisarrest tijdens de volgende jaarwisseling geëist. De jongen, die op het moment van zijn vergrijpen 17 jaar was, moest voor de kinderrechter verschijnen omdat hij met Oud & Nieuw meerdere vuurpijlen richting de Mobiele Eenheid heeft afgeschoten en vernielingen aanrichtte. Dat gebeurde tijdens de ongeregeldheden rond de Sumatrastraat en de Atjehstraat. De verdachte heeft toegegeven dat hij de ME beschoten heeft.

Op 11 september doet de rechtbank uitspraak.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×