Kijk rond in het Caeciliagasthuis

Museum Boerhaave is gevestigd in Het 15e eeuwse Sint Caeciliaklooster, dat in 1596 werd verbouwd tot een dol- en pesthuis, met de naam Caeciliagasthuis. In het pand zijn tal van herinneringen aan dit verleden terug te vinden. Op zondag 14 september kunnen belangstellenden ter gelegenheid van de Open Monumentendag 2008 een rondleiding volgen over de bouwgeschiedenis. Deze rondleiding voert langs zolders en ziekenzalen, een turfpakhuis, dolcellen en de toegang naar de oude snijzaal. De rondleidingen beginnen om 13.00 en 15.00 uur en zijn gratis. Het museum is op zaterdag 13 en zondag 14 september gratis te bezoeken. Het is te vinden aan Lange St. Agnietenstraat 10. Op www.museumboerhaave.nl staat meer informatie.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×