Teldersschool wint zwerfafvalprijs

De leerlingen van de Teldersschool hebben de tweede prijs gewonnen bij een wedstrijd om oplossingen aan te dragen voor het zwerfafvalprobleem. Deze wedstrijd werd in oktober door Minister Cramer van Milieu aangekondigd, toen zij de aftrap van het Impulsprogramma Zwerfafval gaf. Dit programma moet er toe leiden dat de hoeveelheid zwerfafval afneemt. In het programma werken de overheid, de gemeenten en het bedrijfsleven samen en ook op de burgers, jongeren en scholieren wordt een beroep gedaan.

Het idee van de leerlingen van de Teldersschool is, dat een team van kinderen woningcorporatie Portaal gaat ondersteunen bij het schoonhouden van de buurt. Iedere keer dat de kinderen een middag helpen, krijgen zij een stempel op een stempelkaart. Als deze kaart vol is, kunnen zij hem inwisselen voor een bioscoop- of cadeaubon. Ook de wethouder krijgt een taak van de leerlingen, hij moet hen namelijk voorzien van afvalknijpers en veiligheidshesjes. Komende maandagmiddag onthuldt Wethouder John Steegh van Verkeer en Milieu de prijs die de school met dit plan heeft verdiend.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×