Gevallenen herdacht bij Indiëmonument

Komende donderdagavond vindt voor de tiende keer een herdenkingsbijeenkomst plaats bij het Indiëmonument. Tijdens deze plechtigheid worden de Leidse gevallenen herdacht die in het voormalig Nederlands Indië dienden. Deze jongens werden in de Morspoortkazerne klaargestoomd en opgeleid voor hun werk in de voormalige kolonie van Nederland. Op de plek van die kazerne ligt nu het parkje rond Molen De Put met het Indiëmonument.

De herdenking begint om 19.00 uur met een bijeenkomst in de evenementenzaal van het Rijksmuseum voor Volkenkunde aan Steenstraat 1. Generaal Majoor bd. L. Noordzij die ook voorzitter is van Vomi Nederlandis, zal daar de herdenkingsrede uitspreken. Om 19.50 uur lopen de aanwezigen in een stille tocht naar het monument. Na een voordracht van een jongere en lezing van de dodenlijst, zijn de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stil. De muzikale omlijsting van de herdenkingsbijeenkomst is in handen van K&G.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×