Pancras-West dreigt burgemeester met kort geding

In een brief die Vereniging Pancras-West afgelopen zondag aan burgemeester Lenferink gestuurd heeft, dreigt voorzitter Jaap van Meijgaarden met een kort geding. Hij wil dit aanspannen, als de overlast die de Linkse Kerk veroorzaakt, niet wordt aangepakt. Genoemde brief schreef Van Meijgaarden namens de 90-jarige mevrouw Erades, die op Hooglandsekerkgracht 2 woont en dus de directe buurvrouw van de Linkse Kerk is. Onder druk van haar bovenbuurman heeft deze bewoonster enige tijd geleden een brief ondertekend waarin staat dat zij geen overlast van de Linkse Kerk ervaart. Zij heeft volgens de voorzitter echter wel degelijk last van de Linkse Kerk. Haar slaapkamer grenst aan de Marinus van der Lubbezaal en ’s nachts kan ze regelmatig niet slapen vanwege de geluidsinstallatie en het getril van een generator. Bovendien heeft haar huis schade opgelopen door de verbouwing van de Linkse Kerk in 2006, zo vertelt Van Meijgaarden. Er zijn scheuren ontstaan en in de muur van haar slaapkamer zit een grote vochtplek, die ook te zien is op het aangrenzende binnenplaatsje.

Tenslotte wil ze ook het raam van haar slaapkamer niet meer opendoen, omdat er sinds een tijdje een uitlaatpijp van Hooglandsekerkgracht 4a op het binnenplaatsje uitkomt.Mevrouw Erades heeft bovenstaande met de krakers willen bespreken, maar werd door hen uitgelachen, zo schrijft Van Meijgaarden. Ook van de politie en gemeente heeft ze weinig hulp gehad. De woningbouwvereniging bood aan een schot voor haar natte muur te plaatsen, maar dat weigerde de 90-jarige, omdat ze dan niet meer goed bij haar bed kan komen. Bovendien vindt ze dat het probleem moet worden aangepakt en niet het gevolg.Van Meijgaarden verzoekt de burgemeester de vochtplek te laten onderzoeken en er maatregelen tegen te nemen. Ook wil hij dat de gemeente handhavend gaat optreden tegen de activiteiten die de krakers in het pand organiseren. “Moeten we nu ook nog een kort gedingprocedure starten, voordat u tot handelen overgaat?”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×