Wethouder wil bouwplaats Stadsgehoorzaal met eigen ogen zien

Wethouder Pieter van Woensel van Ruimtelijke Ordening, Binnenstad en Publiekszaken, is morgen te gast in de Stadsgehoorzaal, waar directeur Petra Unger hem zal rondleiden. Het voorgenomen besluit van het college om de overeenkomst met Bouwfonds MAB voor de ontwikkeling van het Aalmarktgebied te beëindigen, biedt nieuwe mogelijkheden voor de renovatie van het complex, dat niet alleen gerenoveerd, maar ook uitgebreid wordt met een extra concertzaal.

De wethouder zegt: “De beëindiging van de overeenkomst zal eerder tot een versnelling van de uitvoering van het plan leiden dan tot een vertraging. We gaan het project snel nieuw leven inblazen want het heeft te lang stil gelegen. Ik wil zo snel mogelijk starten met de uitvoering waarbij het huidige plan misschien in een nieuw jasje wordt gestoken. Ik ben onder de indruk van de voortgang van de bouwwerkzaamheden en kom daarom graag met eigen ogen kijken naar de bouwplaats.” Naar verwachting zal de gerenoveerde Stadsgehoorzaal aan het eind van het seizoen 2008-2009 feestelijk worden geopend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×