Dakloze rovers in Leiden opgepakt in gestolen auto

Twee daklozen hebben een 74-jarige Hagenaar beroofd nadat ze hem dood hadden gevonden in zijn woning. Dat meldt persbureau Novum. Het tweetal had voor een nacht onderdak gekregen van de man en ontdekte de volgende ochtend dat de gastheer in zijn slaap was overleden. Vervolgens namen ze zijn auto mee en plunderden zijn rekening, meldt de politie woensdag. De bejaarde man werd begin vorige maand door zijn buren dood gevonden in zijn woning aan de Gouverneurlaan. Een aantal dagen eerder waren de log├ęs van 33 en 37 jaar al vertrokken met zijn auto. Ze hadden in korte tijd grote bedragen van zijn rekening gehaald, stelt de politie. In totaal zou er tienduizend euro zijn gepind. Vorige week maandag werden de twee in Leiden slapend aangetroffen in de gestolen auto. Op het bureau bekenden ze de diefstal en verklaarden dat ze met de gestolen auto naar Spanje waren gereden.

De verdachten zijn afgelopen donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die de hechtenis van de 37-jarige man met twee weken verlengde. De 33-jarige man werd vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in beroep gegaan. Dit dient donderdag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×