21e editie Open Monumentendagen Leiden: Speuren naar Sporen

Onder het moto ‘Speuren naar Sporen’ wordt op zaterdag 13 en zondag 14 september de 21e editie van de Leidse Open Monumentendagen gehouden. Ruim 30 Leidse monumenten stellen hun deuren open, waarbij ook tal van activiteiten worden aangeboden zoals inloopconcerten en speciale tentoonstellingen. Zo is het William Byrd Vocaal Ensemble te beluisteren, wordt het orgel in de Marekerk bespeeld door diverse organisten en geeft Lingua Musica een concert voor het drieluik van Lucas van Leyden in het Stedelijk Museum De Lakenhal. In de Waag spelen saxofonist Raaf Hekkema en de gitarist Johannes Möller en in de Stadsschouwburg is een speciaal optreden van Het Syndicaat met de voorstelling ‘Fietsen voor Malawi’. In het stadhuis worden rondleidingen gegeven en er zijn speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd in samenwerking met Naturalis.

Jeugdactiviteiten

Bij het Gerecht is op zaterdag en zondag van alles te doen voor jongere kinderen zoals een spellencircuit, verkleed op de foto en technisch knutselen, alles in het teken van Speuren naar Sporen. Jonge Speurneuzen (4-12 jaar) kunnen hun hart ophalen bij het Archeologisch Centrum waar onder leiding van een archeoloog opgravingen kunnen worden gedaan. Bij de Witte School op het Pieterskerkplein strijkt Theater Fez van Joost de Venster neer en in de Leidse Schouwburg is op zondag een speciale kinderrondleiding.

Alle informatie over het jeugdprogramma is gebundeld in de speciale Kidsgids. Deze is vanaf 8 september al verkrijgbaar op diverse locaties in Leiden en de regio en tijdens de Open Monumentendagen bij het informatiepunt in het stadhuis en op Het Gerecht.

Uitgebreid programma

Rondom de Monumentendagen en het thema Speuren naar Sporen is er in Leiden een zeer uitgebreid nevenactiviteitenprogramma. Het totale programma is te vinden op: www.leiden.nl/openmonumentendagen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×