Iefke van Belkum verruilt ZVL voor Ethnikos Piraeus

Vanmorgen heeft Olympisch Medaillewinnaar Iefke van Belkum een contract getekend bij Ethnikos Piraeus, een gerenommeerde waterpolovereniging in de Griekse competitie. Van Belkum is haar waterpolocarrière begonnen bij ZVL uit Leiden / Oegstgeest en ging op 19-jarige leeftijd reeds naar Hawai om daar in de Amerikaanse competitie te spelen. Na twee seizoenen Hawai, kwam ze terug bij ZVL om de voorbereiding met het bondsteam mee te maken en bereikte zij met ZVL de top van de nationale en Europese competitie. Iefke speelde met het nationale team bij de Olympische Spelen in Beijing en veroverde daar met het team de eerste gouden medaille voor waterpolodames ooit.

Na deze zeer succesvolle Olympische Spelen zal Iefke weer de mogelijkheid benutten om in het buitenland professioneel waterpolo te spelen. Met Ethnikos Pireaus, een team dat zijn thuisbasis enige kilometers buiten Athene heeft, heeft zij voorlopig een contract afgesloten voor een jaar met de optie tot verlenging. Iefke: “Ik heb reeds sinds 2003 contact met de teammanager van Ethnikos Piraeus. Het is een uiterst professionele vereniging die ook in de Europese competitie op het hoogste niveau speelt. Binnen de Nederlandse competitie is het moeilijk om professioneel waterpolo te bedrijven en ik ben blij dat deze kans mij in Griekenland geboden wordt.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×