Telescoop bestaat 400 jaar!

Museum Boerhaave viert met een speciale jubileumtentoonstelling het 400-jarig bestaan van de telescoop. Op de tentoonstelling is onder andere de aanbevelingsbrief van 25 september 1608 te zien met de allereerste originele beschrijving van de telescoop. Naast de bestaande collectie telescopen van het museum, waaronder het enige nog complete exemplaar van Christiaan Huygens, zullen er bijzondere telescopen uit de Louwman Collection te zien zijn en moderne ruimtetelescopen als de ANS. Dit was de allereerste Nederlandse satelliet die in 1974 de ruimte ingeschoten werd. 

De tentoonstelling wordt woensdag 10 september geopend door sterrenkundejournalist Govert Schilling, na een inleiding door samensteller Hans Hooijmaijers en directeur Dirk van Delft.

De tentoonstelling loopt van 11 september tot volgend jaar april. Meer info: www.museumboerhaave.nl

Museum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×