Taakstraf en huisarrest wegens nieuwsjaarsrellen

Een 18-jarige man uit Leiden is veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur. Dat meldt Novum Nieuws. De rechtbank in Den Haag achtte de tiener schuldig aan het schieten van vuurpijlen naar de Mobiele Eenheid met oud en nieuw. Ook kreeg hij dertig dagen voorwaardelijke celstraf en huisarrest tijdens de volgende jaarwisseling. De man mag tussen oudejaarsdag 20.00 uur en nieuwjaarsdag 08.00 uur niet naar buiten. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden zestien dagen onvoorwaardelijke celstraf, zestig uur werkstraf, twee weken voorwaardelijke jeugddetentie en huisarrest geƫist. De Leidenaar heeft bekend dat hij met oud en nieuw met vuurpijlen op de ME heeft geschoten. De man, die toen nog 17 was, stond met een groep mensen rond een groot vuur in de buurt van de Sumatrastraat en de Atjehstraat. Er werden stenen gegooid en mensen gooiden vuurwerk op het vuur. Op een gegeven moment verhardde de situatie en raakten burgers in gevecht met de politie. Daarop werd de ME ingezet.

Het huisarrest past in het beleid van het OM om jongeren die tijdens de jaarwisseling in de fout gaan een straf te geven die hen direct raakt. Het OM hoopt dat dit afschrikt en preventief werkt. De kinderrechter legde eerder dit jaar bij andere oud en nieuw gerelateerde zaken ook al huisarrest op tijdens de komende jaarwisseling.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×