Het restaurant het onder meer een heel nieuw interieur gekregen. (Foto: PR)

Kids-day tijdens heropening van vernieuwde McDonald's

Op zaterdag 27 september opent het McDonald’s restaurant aan de Beestenmarkt officieel zijn deuren na een grondige verbouwing. Het restaurant heeft zowel aan de binnen- als aan de buitenkant een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Deze restyling is gedaan om het restaurant een eigentijdse uitstraling te geven, waarbij sfeer, comfort en kwaliteit centraal staan. Franchisenemer Walther Jacobs (36) is erg blij met de verbouwing. Na drie jaar werkzaam te zijn geweest op het hoofdkantoor van McDonald’s nam hij samen met zijn vrouw Françoise de restaurants Donkersteeg en Beestenmarkt per 1 juli 2006 over van Martien Kop. “Als geboren en getogen Leidenaar was het voor mij een grote wens om in het centrum van Leiden onder de vlag van McDonald’s te gaan ondernemen. Vanaf de eerste dag heb ik toegeleefd naar dit moment; Een splinternieuw restaurant waarin ik alle Leidenaars van harte welkom heet om een hernieuwde kennismaking met een beproefd concept te maken.”

In 1979 opende McDonald’s zijn deuren aan de Beestenmarkt als één van de eerste restaurants in Nederland en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Leidse straatbeeld. “Met vriendjes scheurden we vroeger bonnetjes voor een gratis hamburger uit de studiegidsen die in de bibliotheek aan de Nieuwstraat lagen. Ongelooflijk maar wel heel leuk om nu eigenaar van deze fantastische locatie te zijn,” aldus Jacobs.

Het restaurant heeft een bijzondere metamorfose ondergaan. Het nieuwe interieur kenmerkt zich door een sfeervolle indeling en stijlvol meubilair in trendy kleuren. Ook aan de buitenkant is het restaurant structureel veranderd. De gevel voorzien van het vernieuwde logo op een groen-bruine kleurcombinatie is revolutionair in Europa. De speciaal voor kinderen ontworpen Verjaardagsfeestjes ruimte is de eerste in zijn soort in Nederland en geeft kinderen tussen de twee en twaalf jaar oud de kans naar hartelust te kunnen klimmen, klauteren en glijden.

Buiten is ook het terras is voorzien van nieuw meubilair. Met verschillende soorten tafels, strak uitgelijnd op het vergrootte terras, hoopt Jacobs bij te dragen aan een sfeervolle beleving op het plein. “De Beestenmarkt stond er de afgelopen jaren niet altijd even goed op in de locale pers. Door met alle ondernemers van de Beestenmarkt de handen in elkaar te slaan, hebben we nu een aantrekkelijke terrassenstrook, worden er weer diverse evenementen georganiseerd en is de toeristenmarkt op woensdag en zaterdag weer in ere hersteld.”

Ook het menu van McDonald’s is met z’n tijd meegegaan. Zo serveert McDonald’s tegenwoordig in al zijn restaurants in Nederland koffie van vers gemalen koffiebonen met appelgebak. De eerste sandwich met bruin brood staat op de kaart en bij het Happy Meal kun je tegenwoordig ook kiezen uit een fruitmix of verse worteltjes. De salades maken een steeds groter onderdeel uit van de productmix en als ontbijtproduct begint de Yoghurt & Fruit steeds meer aan populariteit te winnen.

Jacobs hierover: “Door genoemde veranderingen in het menu, het uitzenden van actuele informatie via multi-media schermen en het aanbieden van Wireless Internet hopen we andere doelgroepen aan ons te binden. Daarnaast hebben we onze openingstijden verruimd. Zo zijn we op de Beestenmarkt op vrijdag en zaterdag avond tegenwoordig tot één uur geopend om ook het uitgaanspubliek tegemoet te komen.”

Op zaterdag 27 september vindt dus de feestelijke heropening plaats. ’s Ochtends tussen half tien tot elf uur zal het restaurant alleen voor genodigden geopend zijn en zal de officiële opening plaatsvinden. Van elf tot drie uur ’s middags zal er op de Beestenmarkt ter ere van de opening een Kids-day georganiseerd worden met tal van activiteiten. Er zal onder andere een Mini Pretpark van Nickelodeon aanwezig zijn, de koets van Assepoester met echte paarden en natuurlijk zal Ronald McDonald niet ontbreken.

Leiden mcopen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×