Princesse Mansia M'Bila, foto: PR.

'Princesse' Mansia M'Bila te gast bij de X

Op uitnodiging van de X zal de Congolese muzikant, zangeres en vertelster Princesse Mansia M’Bila een boeiend optreden verzorgen in de Tuinzaal van de Burcht. Deze stralende prinses is geboren in het dorp Banza Lele in de regio Bas-Congo. Haar vader, die dorpschef was, werd de koning van de percussie genoemd, ‘le roi des ngoma’, vanwege zijn magistraal bespelen van de traditionele percussie ‘ngoma’. Zijn dochter Mansia werd zodoende een ‘princesse’ en debuteerde in de vroege jaren tachtig in Abidjan (Ivoorkust). Haar muziek is gevoelig, maar doorspekt met humor. Begeleid door de balafoon, tamtam of een simpele kalebas brengt zij een gevarieerd repertoire in het Kikongo en het Lingala.

Bezetting: Princesse Mansia M’bila – zang, balafoon; Phely Ekofo – sologitaar; Philippe Kanza – basgitaar; Abel Mansia en Gato Bedesele – percussie.

Het concert vindt plaats op 27 september, aanvang 21.00 uur, in de Tuinzaal van de Burcht.

Meer info: www.de-x.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×