14e Leidse Kunstroute, ontdekkingstocht Leidse kunst!

Eind september gaat de jaarlijkse kunstroute, georganiseerd door Stedelijk Museum de Lakenhal, weer van start. Vanaf het startpunt Scheltema voert de route langs ruim 100 locaties, waar men kennis kan maken met diverse kunstwerken en -vormen én met de makers ervan. Deze 14e editie heeft als thema ‘Woord’. Bij het startpunt is het gratis routeboekje verkrijgbaar met een plattegrond en full colour afbeeldingen van kunstwerken van de deelnemende kunstenaars. Ook zijn bij Scheltema alle documentatiemappen in te zien en kan men een persoonlijke selectie maken waar de route langs zal gaan. In het gebouw zijn speciale presentaties en een expositie te bekijken. Om niet te verhongeren tijdens de uitgebreide kunstroute zijn er speciale lunchpakketten verkrijgbaar in het café van het complex.

‘Het woord van Wolkers’

In dit kader van het thema ‘Woord’ wordt het jaarlijkse educatieve project voor basisscholen, onderleiding van verschillende kunstenaars, opgedragen aan Jan Wolkers. Uitgangspunt zijn enkele citaten van Wolkers over beeldende kunst. Voorafgaand aan de Kunstroute worden Leidse kunstenaars bezocht in hun atelier en vanaf 19 oktober gaan de leerlingen van groep zeven en acht naar de Wolkers-tentoonstelling in De Lakenhal ter voorbereiding van een tweetal workshops.

Driewielerrace

“Laat uw driewielerjockeys strijden met hun schreeuwvermogen”, een kunstproject van André Kodde, waarbij peuters en kleuters tot 5 jaar doormiddel van hun volume een elektrische driewieler kunnen laten rijden, of misschien zelfs, bij voldoende geschreeuw, laten racen! Zaterdag 27 en zondag 28 september van 12.00 tot 1500 uur.

Voorstelling

Kunstroute-bezoekers kunnen met korting naar de voorstelling ‘Hallo, hallo, wie stinkt hier zo?’ in de Leidse Schouwburg op zaterdag 27 september 20.15 uur.

Gratis parkeren

Tegen inlevering van de Kunstroute-parkeerbon kan men tijdens de Kunstroute gratis parkeren bij enkele parkeergelegenheden, zoals onder andere het parkeerterrein aan de Haagweg, de parkeergarage aan Breestraat en de Hooigracht. Info via de website.

Fietsen met korting

Fietspunt Oldenburger, achter het Centraal Station, verhuurt speciaal aan Kunstroute-bezoekers fietsen voor € 3,- (i.p.v. € 7,50)

De Kunstroute vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 september van 12.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Meer info: www.kunstrouteleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×