Bijna 4000 bezoekers voor Pieterskerk

De Pieterskerk is tijdens de Open Monumentendagen afgelopen weekend, bezocht door 3975 bezoekers. Dat is een recordaantal. Naast de grote hoeveelheid Leidenaars, brachten ook de vroegere hulpkoster die nu in Zwolle woont en mensen uit Braziliè een bezoek aan het monument. Ze vergaapten zich aan het monumentale bouwwerk en verbaasde zich over het feit dat de kerk, die nu volop verbouwd wordt en daarvan de nodige sporen vertoond, op 3 oktober ruimte moet bieden aan de dankdienst. Zondag lag het bezoekersaantal ver boven de 2000. De 2000e bezoeker van die dag, Luuk Klinkhamer, meldde zich rond 16.00 uur. Deze echte Leidenaar ontving uit handen van de heer Boon, directeur van de kerk, het boek “eredoeken in geperst brocaat” .

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×