Jan Franssen, de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, houdt de openingstoespraak tijdens de 18e editie van het Haring en Corenwyngala. (Archieffoto: Chris de Waard).

Anita Meyer en Jeroen van der Boom op Haring en Corenwyngala

De Stichting Internationale Herdenking Leidens Ontzet pakt ook dit jaar weer flink uit tijdens het chique gala dat dit jaar in de Hooglandse Kerk wordt gehouden. De Pieterskerk is wegens de restauratiewerkzaamheden op de begane grond niet beschikbaar. Tijdens het herdenkingsgala treden dit jaar Anita Meyer en Jeroen van der Boom op. Ook is er zoals elk jaar aandacht voor ‘haute couture’ met een modeshow van Addy van den Krommenacker. De opening wordt dit jaar niet verricht door burgemeester Lenferink, maar door Commissaris van de Koningin Jan Franssen.

Vorig jaar trok de gemeente Leiden zich terug als sponsor. Om die reden werd de opening weliswaar verricht door Henri Lenferink, maar niet als burgemeester van Leiden. Lenferink droeg daarom tijdens zijn toespraak geen ambtsketting en hield zijn speach vooral als voorzitter van de Stichting Pieterskerk.

Leiden haringgala


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×