Vanavond lezing over geschiedenis van Pancras-Oost

Vanavond verzorgt de Leidse (stads)historicus Cor Smit een lezing over de geschiedenis van de Leidse wijk Pancras-Oost. Ook worden ertwee historische films over de wijk vertoond. De avond vindt plaats in de Marinus van der Lubbe-zaal in Vrijplaats Koppenhinksteeg. De lezing van Smit gaat over de geschiedenis van het werken en wonen in Pancras-Oost. Sinds de 17e eeuw is Pancras-Oost vooral bekend vanwege zijn arbeidsverleden. Uit huisarbeid zoals weven ontstonden de katoen-, wol-, zeep- of conservenfabrieken in de wijk. Deze industrie heeft zijn sporen achtergelaten in de manier van leven in Pancras-Oost.

De films komen uit LAVA (Leids Audiovisueel Archief) en gaan respectievelijk over het centrum van Leiden vlak na de tweede wereldoorlog (bevrijdingsfeesten) en de Oranjegracht/Waardgracht in de jaren ’70.

De avond is gratis toegankelijk en start om 20:30 in Koppenhinksteeg nr. 2b.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×