Verzoek SP om regionale woningbouwcijfers

Namens de Leidse raad heeft SP-raadslid Louk Rademaker, de regio Holland Rijnland verzocht om inzage inde regionale woningbouwcijfers.In 2005 is binnen Holland Rijnland afgesproken dat er voor 2010 in totaal 14.620 woningen in de gehele regio bijgebouwd moeten worden. Daarvan moet 30% betaalbaar zijn. Ook is afgesproken dat in Leiden slechts 20% van die woningen betaalbaarhoeft te zijn. In de andere gemeenten moet dat aantal boven de 30% liggen. Nu vrezen de Leidse partijen dat dit laatste niet waargemaakt wordt door de omliggende gemeenten. Ze willen binnen zes weken over de woningbouwcijfers beschikken, zodat ze indien nodig actie kunnen ondernemen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×