Summercollegeatwork succesvol

Acht van de negen jongeren die van de zomer deelnamen aan Summercollegeatwork, zijn begonnen aan een opleiding bijROC Leiden. Een bevredigend resultaat, aldus het opleidingscentrum.Summercollegeatwork is een samenwerkingsverband tussen Kenniscentrum Kenteq, het regionale bedrijfsleven in de installatietechniekbranche en ROC Leiden. Het bood een groep geslaagde vmbo’ers gedurende de zomermaanden de gelegenheid in de techniek aan de slag te gaan, om hen zo te motiveren na de zomer een technische opleiding bij het ROC te gaan volgen. De jongeren kregen na aanmelding voor dit project een korte training en gingen onder leiding van een persoonlijke begeleider aan de slag in de technieksector. Ze kregen voor hun werk betaald en hadden ook recht op drie weken vakantie.

Jan Grasmeijer, opleidingsadviseur bij Kenteq en projectleider van Summercollegeatwork vertelt: “Het doel van dit project is ervoor zorgen dat de schoolverlatende vmbo’er niet op andere gedachten komt in de zomer, zodat deze instroomt in de techniek. Met Summercollegeatwork willen we ze als het ware van het vmbo naar de technische opleidingen van het ROC Leiden ‘dragen’. Daarnaast willen we leerlingen zonder technische kennis óók interesseren voor techniek. In de techniek-sector bestaat een groot tekort aan personeel.”. Bovendien is de kans volgens de projectleider groot, dat de organisaties waar de jongeren hun ervaring opgedaan hebben, hen na hun opleiding ook in dienst zullen nemen.Wegens het succes is het de bedoeling dat Summercollegeatwork volgend jaar wordt herhaald. Een aantal van de deelnemers van dit jaar, heeft aangegeven deel te willen nemen aan het promotieteam.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×