D66 bezorgd over vervanging Groenoordhallen

Nu de Groenoordhallen binnenkort tegen de vlakte gaan, maakt D66 zich zorgen over vervangende ruimte voor grote evenementen. De partij heeft namelijk begrepen dat het Paardenweitje aan de Haagse Schouwweg, waarop mogelijk een nieuwe evenementenhal zou verrijzen, niet langer beschikbaar is, omdat Holiday Inn daar eventueel gaat uitbreiden. Namens zijn partij vraagt raadslid Aad van der Luit of dat inderdaad het geval is en waarom de raad er dan niet van op de hoogte is gesteld. Als het weitje nog steeds beschikbaar is, wil hij weten wanneer de bouwaanvragen kunnen worden ingediend. Ook wil hij van burgemeester en wethouders weten, of zij de hangaars van voormalig vliegveld Valkenburg als alternatief zien voor een evenementenhal. Dit zou wethouder Witteman namelijk eens aangegeven hebben.

Verder vraagt hij of het Huis van de Sport, dat ook regelmatig als alternatief wordt genoemd, een optie is, en op welke termijn.Tenslotte vraagt hij zich af of het sportcentrum dat de universiteit momenteel ontwikkelt, gecombineerd kan worden met een evenementenhal. Hij is benieuwd of het college al aan deze mogelijkheid gedacht heeft, of bereid is dit alsnog te onderzoeken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×