Pakken en plukken ook voor gewelddadige krakers?

CDA-Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen is enthousiast over de “pakken en plukkenmethode” van Politie Hollands Midden. Deze methode maakt het makkelijker financiële schade die burgers of bedrijven ondervinden door misdaad, op de misdadigers te verhalen. Ten Hoopen vraagt zich af of deze methode ook toepasbaar kan zijn op gewelddadige krakersdie schade en vernieling veroorzaken in bedrijfspanden en winkels van ondernemers, zodra het initiatiefwetsvoorstel Kraken en Leegstand in werking is getreden. Dit voorstel is ingediend door het CDA, de VVD en de ChristenUnie.

Het Kamerlid stelt hierover dan ook een aantal schriftelijke vragen aan de ministers van Justitie en Economische Zaken. Dat doet hij mede namens Slob van de ChristenUnie en van der Burg van de VVD. Allereerst vraagt hij of de ministers bekend zijn met een artikel uit de Telegraaf, dat genoemde procedure beschrijft. Hij wil weten wat zij vinden van de methode van Politie Hollands Midden en in hoeverre deze toepasbaar is op genoemde krakers. Als dit niet zomaar mogelijk is, informeert hij naar de wetswijzigingen die moeten worden toegepast om het wel mogelijk te maken.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×