Leidse studenten "te gastvrij"

Leidse studenten zijn nog altijd te gastvrij richting inbrekers. De politie meldt dat het aantal inbraken in studentenwoningen de laatste maanden niet is afgenomen, ondanks de inspanningen van onder meer de politie zelf, de gemeente, de universiteit en SLS Wonen. Veel studenten sluiten de ramen en deuren niet goed af en zetten hun waardevolle spullen op plaatsen die van buiten af zichtbaar zijn. Dat dit inbrekers aantrekt, hebben elf studenten in augustus moeten ondervinden. Er verdwenen toen laptops, computerkasten, geld en andere waardevolle spullen uit elf studentenkamers.

Deze maand slaagde een groepje studenten erin een inbreker aan de politie over te dragen. De man bezat een aantal goederen dat van andere inbraken afkomstig was. Een deel van zijn buit is inmiddels terug naar de eigenaars. De politie heeft echter niet alles terug kunnen bezorgen. Op //nl.youtube.com/hollandsmidden worden de overgebleven spullen getoond. Wie zijn eigendommen herkent, kan contact opnemen met de politie, via info@hollands-midden.politie.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×