Vragen VVD over bod op Joods Weeshuis

Naar aanleiding van het bod van 2.000.000 euro dat Mw. A. Pijpers en Partners uit Haarlem op het Joods Weeshuis aan de Rodenburgerstraat deed, legt de VVD het college schriftelijke vragen voor. De vragen zijn opgesteld door Paul Laudy en Arend Jan Sleijster. Zij vragen allereerst wat volgens het college de marktwaarde van het pand is en of het college voornemens is het bod te accepteren.

Verder vragen ze zich af waarom Brijder van de aankoop van het pand heeft afgezien en tegen welke prijs het pand aan deze organisatie werd aangeboden. Laudy en Sleijster zijn benieuwd welke invulling van het pand burgemeester en wethouders nastreven en welke huurders zij op het oog hebben. Zij vragen zich af wanneer deze huurders hun intrek in het pand nemen en of zij een marktconforme huur gaan betalen. Ook vragen zij, waarom er in het pand nog geen seniorenwoningen aangebracht zijn en hoe dit zich verhoudt met de wens van bovengenoemde bieder, om dergelijke woningen in het pand te realiseren. De fractieleden vragen verder of het college het met hen eens is, dat een permanent eerbetoon ter plaatse ter nagedachtenis aan de Joodse weeskinderen een gewenste ontwikkeling is en of het college hiertoe zelf initiatieven gaat nemen. Ook zijn ze benieuwd naar de visie van het college op storting van 10% van de koopsom ten behoeve van reallocatie van de eerder beoogde huurders en verslaafdenzorg. Ze willen weten of deze huurders onder voorwaarden bereid zijn van de voorgenomen plannen af te zien.

Leiden joodsweeshuis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×