LL bezorgd over verpaupering aanzicht Breestraat

Leefbaar Leiden is bezorgd over de leegstand van winkelpanden in de Breestraat, de economische samenstelling van de winkelbranche en de steeds veranderende winkelpuien die het aanzicht, aldus de partij, doen verpauperen. Op het moment staan er veel panden leeg, waaronder enkele voormalige gemeentepanden. Ook houden er enkele een opheffingsuitverkoop. Daarnaast zijn er in de Breestraat ongeveer 15 kapsalons en dat bevordert de verscheidenheid van branches niet, aldus gemeenteraadslid Daan Sloos.

Hij meent verder dat de Breestraat er saai en eentonig uit is gaan zien, doordat veel winkels kleurloze, saaie puien hebben gekregen. De partij legt het college hierover een aantal schriftelijke vragen voor. Sloos wil allereerst weten of het college op de hoogte is van de leegstand en of er plannen zijn om hier iets aan te doen. Ook vraagt hij of het nog steeds de bedoeling is dat de Breestraat een hoogwaardige winkelstraat wordt, zelfs nu de RGL de straat niet aan zal doen. Als het college dit inderdaad nog steeds van plan is, wil Sloos graag weten hoe precies. Wanneer het college meent niet in staat te zijn de lege winkels op te vullen, stelt Sloos voor daartoe het Centrummanagement in te schakelen. Ook informeert hij of het college ervan op de hoogte is dat een aantal winkelpuien een verbouwing heeft ondergaan, waardoor de uitstraling is veranderd. Als dat zo is, vraagt hij of hiervoor vergunningen zijn verstrekt. Als de verbouwingen illegaal waren, wil Sloos weten of de gemeente handhavend op zal treden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×