"Meer overstappen, maar sneller thuis"

“Meer overstappen, maar sneller thuis.” Dat is wat de Openbaar Vervoer-Visie Holland Rijnland moet bereiken, als het aan portefeuillehouder Peter Glasbeek ligt. Er moet in de regio een betrouwbaarder en transparant openbbaar vervoernetwerk ontstaan, met aantrekkelijke en snelle verbindingen, ook met de rest van de provincie. In plaats van enkele lange routes van A naar B worden busroutes gebundeld en frequenter gereden in een samenhangend netwerk. In 2016 moet het aantal gebruikers van het OV door deze aanpassingen gestegen zijn met 70%.

Glasbeek zegt: “Door de ov-infrastructuur te verbeteren op de belangrijkste routes, kunnen we een tijdswinst tot 25% bereiken. Je kunt dit vergelijken met het openbaar vervoer in een moderne, grote stad als bijvoorbeeld Amsterdam. Daar loop je ook zonder reisplanner naar de metro in de wetenschap dat je binnen enkele minuten kan opstappen om vervolgens over te stappen op een tram die je op de plaats van bestemming brengt. Dat willen wij ook graag voor Holland Rijnland; meer overstappen, maar sneller thuis.” De visie omvat ook voorstellen om het openbaar vervoer toegankelijker en comfortabeler te maken.Het document is momenteel nog een concept. Begin komende maand zullen de wethouders verkeer en vervoer, en ruimtelijke ordening van de twaalf betrokken gemeenten zich er over buigen. Daarna zal het Dagelijks Bestuur de visie openbaar maken voor zienswijzen. Begin volgend jaar stelt het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland de visie dan vast en legt deze voor aan de provincie. De conceptvisie is te lezen op www.hollandrijnland.net.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×