Regionaal Archief Leiden houdt open huis

Het Regionaal Archief Leiden houdt op de Landelijke Archievendag open huis. De dag, die gehouden wordt op zaterdag 11 oktober, staat dit jaar in het teken van “Verhalen van Nederland”. Het motto dat het Leidse archief hier nog extra aan toevoegt, is ā€˜1001 Verhalen en dat van uā€™. In dat kader worden er verhalen gepresenteerd over een brandweerman die betrokken was bij de Stadhuisbrand van 1929 en over de tamboer van Zoeterwoude. Daarnaast worden de bezoekers uitgenodigd om hun eigen verhaal te vertellen. Ook regionaal beeldmateriaal is van harte welkom en wordt indien mogelijk, direct aan de beeldbank van het archief toegevoegd.

Verder worden er rondleidingen gegeven, die niet alleen voeren door de archiefdepots, maar ook door de Bibliotheek en Prentverzameling en het Fotografisch atelierDe Dirk van Eck-Stichting vertoont een onlangs gevonden film uit 1954 over de Hollandse Constructie Werkplaats. Na afloop kunnen de kijkers hun eigen verhaal hierover vertellen.Ook is er een aparte hoek gereserveerd voor de Tweede Wereldoorlog, vanwege een groot digitaliseringsproject dat gaande is. De archiefmedewerkers stellen het op prijs, als bezoekers materiaal willen meebrengen over bijzondere gebeurtenissen uit deze oorlog, of als zij hierover hun eigen verhaal vertellen. Tenslotte verzorgt De vriendenvereniging Jan van Hout demonstraties, is er informaties voor vrijwilligers beschikbaar, is de afdeling Rijnland van de Nederlandse Genealogische Vereniging aanwezig met foldermateriaal, bronnenpublicaties, een genealogische helpdesk en een zoekbestand voor onderzoek naar familienamen en kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het restauratieatelier, waar demonstraties worden gegeven. Ook de Pilgrim Archives Leiden zijn beschikbaar.

De open dag duurt van 11.00 tot 16.30 uur en het Regionaal Archief Leiden is te vinden aan Boisotkade 2A. Op www.leidenarchief.nl staat meer informatie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×