COC Leiden wil professionaliseren

Zaterdag 11 oktober gaat de geschiedenis in als de eerste nationale Coming Outdag. Minister Plasterk heeft daarvoor het initiatief genomen om de acceptatie van homosexualiteit een nieuwe impuls te geven. De gemeente Leiden heeft 75.000 euro van de minister gehad om te besteden aan doelen die de homo-emancipatie bevorderen. Voor dat geld heeft het COC Leiden wel een bestemming; het aantrekken van een coördinator maatschappelijke zaken die onder meer de voorlichting van het COC op middelbare scholen verder gaat professionaliseren en het roze ouderenbeleid.

Op woensdagavond 8 oktober staat het COC Leiden met wethouder Gerda van den Berg stil bij twee belangrijke mijlpalen voor de homogemeenschap van Leiden. Vanaf half acht tot circa negen uur is hiervoor een feestelijke bijeenkomst in de B&W-kamer in het stadhuis. Volgende week presenteert het COC ook een grootse mupi-campagne: op zes verschillende posters breken Leidenaren een lans voor het uit de kast komen als je homo bent.

Ook zullen er op 11 oktober op vele plekken in de stad regenboogvlaggen hangen en is er op de avond van 11 oktober een coming-out-feest op het COC. De activiteiten in coming-out week worden mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW en COC-Nederland, met medewerking van de gemeente Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×