Politie rolt bende mensensmokkelaars op

De politie Hollands Midden heeft vorige een 45-jarige man uit Rotterdam, een 23-jarige Rotterdamse en een 42-jarige man uit Wassenaar aangehouden op verdenking van mensenhandel. De verdachten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris die de inbewaringstelling heeft bevolen. Dat heeft de politie nu pas bekend gemaakt. De Vreemdelingenpolitie heeft een uitgebreid onderzoek verricht na twee meldingen via Meld Misdaad Anoniem in november 2007. Uit het onderzoek is gebleken dat vier vrouwen van Thaise en Braziliaanse afkomst in diverse hotels, onder andere in de Leidse regio, werden ondergebracht en waar ze gedwongen werden zich te prostitueren.

De vrouwen waren illegaal naar Nederland gehaald. Eenmaal in Nederland aangekomen kregen ze te horen dat ze een hoge schuldenlast hadden opgebouwd van meer dan € 20.000,-. Door in de prostitutie te gaan werken konden ze die schuld inlossen. De 42-jarige man uit Wassenaar smokkelde de vrouwen ongezien de hotelskamers in en bleef in de hotels wachten als de vrouwen daar met een klant waren.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×