Politie aan de slag met defibrilator

De Politie Hollands Midden en de Regionale Ambulance Dienst Hollands-Midden hebben afgelopen maandag een samenwerkingsconvenant getekend. Dat moet er toe leiden dat agenten beter in staat zijn eerste hulp te verlenen in geval van hartfalen. Sinds eind vorig jaar worden alle noodhulpauto’s en gebouwen van het politiekorps voorzien van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Zo´n 800 politiemedewerkers variërend van vrijwilliger tot wijkagent, krijgen de komende maanden een opleiding in het omgaan met de AED. Ook krijgen ze instructies over eerste levensreddende handelingen en de herkenning van ziektebeelden. De achterliggende gedachte van dit alles is, dat de politie vaak als eerste aanwezig is bij een ongeval, of melding van onwelwording. De AED kan de overlevingskans van het slachtoffer enorm vergroten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×