Politie bezorgd over internetoplichting

Gemiddeld 35 aangiften per maand, van oplichting via het internet, worden door de Politie Hollands-Midden opgenomen. Alleen al de eerste acht maanden dit jaar werden er 273 mensen benadeeld en opgelicht in onze regio en deden daarvan aangifte. De meeste aangevers bestelden goederen via internet met name bij particuliere verkopers en maakten vooraf geld over. De bestellingen bleven echter uit. Het gaat hierbij niet alleen op de populaire goederen als Ipods, IPhones, CD’s, spelcomputers en mobiele telefoons, maar ook bijvoorbeeld om voertuigen (auto’s/motorfietsen) en entreekaartjes voor theatervoorstellingen of concerten.

Op de forumsite: www.internetoplichting.nl kunnen mensen hun verhaal kwijt en vragen stellen over internetoplichting. De politie wil op deze manier fraude op het internet proberen terug te dringen en mensen behoeden voor oplichting.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×