Gezicht in het atelier van Floris Verster, 1888, aquarel op papier.

90-jarige vriendschap gevierd met tentoonstelling

Op 28 oktober bestaat de ‘Vereniging van Belangstellenden in De Lakenhal’ 90 jaar en is daarmee een van de oudste verenigingen van museumvrienden in Nederland. Dit heugelijke feit wordt gevierd met een speciale tentoonstelling. Een selectie uit de belangrijkste bijdragen van de leden, zoals glas, zilver, schilderijen, tekeningen en aardewerk wordt in samenspel met andere voorwerpen uit de museumcollectie in verschillende zalen gepresenteerd. Ook namen ‘de vrienden’ de kostbare restauratie van het 16de-eeuwse drieluik ‘De bewening van Christus’ van Cornelis Engebrechtsz voor hun rekening.

De band tussen het museum en de vrienden is de laatste jaren nog versterkt door de vele werkzaamheden die vrijwilligers van de vereniging verrichten voor het museum. Die materiĆ«le en geestelijke steun is onmisbaar, want ook een museum kan niet zonder vrienden. 

De tentoonstelling is te bezoeken van 29 oktober tot en met 4 januari 2009.

Meer info: www.lakenhal.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×