Huurders en gezinnen dupe van belastingverhoging

Het college is aldus de SP voornemens de belasting volgend jaar met gemiddeld zo’n 6,75% te verhogen en dat is meer dan de gemiddelde prijsstijging. Bovendien komt de verhoging met name terecht bij de Leidse huurders en gezinnen, aldus fractievoorzitter Antoine Theeuwen.Theeuwen zegt: “Dit college maakt totaal verkeerde keuzes. Door prestigeprojecten als de RijnGouwelijn en de Ringweg Oost, en gewoon door mismanagement, worden ze gedwongen de belastingen flink te verhogen.”Volgens zijn partij stijgen de belastingen voor huurders en gezinnen het hardst en is het college van plan de Onroerend Zaak Belasting niet te verhogen. In plaats daarvan wordt de afvalstoffenheffing verhoogd. Omdat deze heffing afhankelijk is van het aantal bewoners van een huis, moeten gezinnen het meest betalen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×