POP vermindert pijn na operatie

Het Diaconessenhuis werkt sinds kort met een nieuwe manier van pijnbestrijding, die de pijn bij patiënten die een operatie hebben ondergaan, laat afnemen. Het ziekenhuis heeft twee pijnverpleegkundigen aangesteld, die de PostOperatieve Pijnbestrijding (POP) op alle afdelingen uitvoeren. De pijnbestrijding bestaat er onder meer uit, dat de patiënten voor hun operatie pijnstillers innemen. Na de operatie krijgen ze morfine. Vooral dat laatste was een grote omschakeling voor het ziekenhuispersoneel, dat in principen niet scheutig met morfine is.

De patiënt kan op een meetlatje aangeven hoeveel pijn hij na de operatie heeft. Aan de hand daarvan wordt de medicatie aangepast.POP blijkt zijn vruchten af te werpen. Tijdens een in 2006 gehouden nulmeting gaf 18,3% een pijnscore aan van 7 of hoger. Dit jaar is dat nog maar 3%.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×