Renovatie Vrouwenkerkplein gestart

De renovatie van het Vrouwenkerkplein is gisteren gestart. Het plein aan het Vrouwenkerkhof wordt opnieuw ingericht, waarbij de contouren van de Vrouwenkerk, waarvan de muurresten gerestaureerd worden, in de bestrating zullen worden aangegeven. Verder worden de contouren van de oorspronkelijke graven in de kerk, zichtbaargemaakt met behulp van natuursteen. Deze contouren zijn bepaald aan de hand van het grafboek uit 1676.

De werkzaamheden bestaan verder uit het restaureren en terugplaatsen van het oude transformatorhuisje de Peperbus en het herbestraten van de zijstraten. Met uitzondering van de invalidenparkeerplaats, verdwijnen alle parkeerplaatsen van het plein. Wel komen er 35 stallingsplaatsen voor fietsen bij.Aan de buitenkant van de muurresten wordt een strook vrijgehouden voor terrassen.De renovatie, die past binnen het programma Binnenstad, vindt plaats in het kader van het Pilgrim Fathers herdenkingsjaar. De Vrouwenkerk speelde namelijk een belanrijke rol in het leven van de Pilgrim Fathers.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×